7 Mart 2009 Cumartesi

*İstasyon

Bir çöküştü yaşadığı,eski demiryolunun kıyısında bir istasyonda, saymadı kaç zamandır bekliyordu.
Oysa ki biliyordu ,eski demiryolu,eski istasyon yıllar var ki burdan hiç tren geçmemişti.Trenler yeni demiryollarını kullanıyorlardı.Belli ki kandırılmıştı,aldatılmıştı.Beklediği tren gelmeyecekti.
Çok uzaklardan bir ses duyduğunu sandı,acaba kulakları ona oyun mu oynuyordu,tıpkı çölde serap görmek gibi.Eğer duyduğu ses,gerçekten bir tren sesiyse,eğer o trene binerse ,işte o an,zaman duracak,nefesi tutulacak ,hayat onun için başka olacaktı.İhanetleri,yalanları,dönme dolapları arkada bıracak,yeni istasyonlar görecekti.Belki de istasyonun birinde inecek,yine yeniden bekleyecekti..
Tüm bunları düşünürken,geçen zamanın farkında değildi.Bütün uzuvlarıyla kurduğu hayalin içindeydi.
Birden kulağını tırmalayan sesle kendine geldi.Tam karşısında o beklediği tren ,acı acı bağırarak durmaya çalışıyordu.Sonunda durdu,koştu,binmek istedi.Hangi kapısına gitse kapalıydı,açılmıyordu,içinde de kimse yoktu.Bir ses bir suret arandı,gördüğü o yaşlı,beli bükük ihtiyara sormaya çalıştı kekeleyerek..
Aldığı cevap sa "terkedilmiş uzak istasyonlara,benim gibi yaşlı, iş görmez ,emekliye ayrılmış trenden başkası gelmez,o trenden tanıdık bir yüz inmez,başka bir istasyonu da asla göremez"...
"Sen neden bekliyorsun?"
Hiç cevap vermeden,tıpkı aylardır beklediği o tren gelecekmişcesine yine çöktü oturduğu yere bekleyecekti,o tren gelecekti,o tren gelecekti...

*öykü atölyesi kelime oyunu paylaşımı için nurdan'dan bi kaç cümle..

3 yorum:

Primarima dedi ki...

ne demeli?
elinize sağlık desem kalem yok ağzınıza sağlık desem anlatım değil:)
klavyenize basan parmaklarınıza sağlık,aklınıza sağlık,zihninize sağlık, hayalgücünüze sağlık.

Ben çok beğendim.Aynı şeyler geçmiş aklımızdan, istasyon denilince neden insanın aklına eski köhne istasyonlar geliyor, artk rahat rahat trene binilemediğinden midir?istasyon hüzünümü çağrıştırır?
:):)
bu kelimeyi yazacak diğer arkadaşlarıda çok merak ediyorum.
Çok beğendim, sevgiler/Ebru

Nurdan'dan dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ebru,yorumun beni onurlandırdı,kucak dolusu sevgiler..

Geveze Kalem dedi ki...

Yazınız bana yaşadığım bir olayı anımsattı. Epeydir düzenli yazamıyordum bloguma, bu vesileyle belki bu yazıyı yazarak hız kazanırım.:)
Çok duygulu bir anlatım olmuş, kaleminize sağlık.
Devam...;-)