19 Mart 2009 Perşembe

Çocuklarımız Kimlere Emanet????


Bu sabah ,zor ve uykusuz bir gecenin ardından,küçük kızımı okula gönderirken,bana ,dün sınıfta yaşadığı tatsız olayı anlattı ve okula gidip, bunu tekrar yaşamaması için bir şeyler yapmamı istedi.
Efendim, yaşadığı tatsız olaya gelince;sınıfta herkesten dayak yiyen bir erkek çocuğunu korumak isterken(benim minik yürekli kızım),kendisi kurban gidiyormuş ,son anda kurtulmuş.Bu gururnu çok incitmiş.Tabi ben dururmuyum,hemen kalktım okula gittim.Müdür beyle konuşmak üzere odasına girdim.Müdür bey;*ikisini de çağırın barıştıralım* dedi.E *güzel bir yol izliyor* diye düşündüm.
Benim cimcime ile diğer çocuk müdürün odasına geldiklerinde,müdür yerinen fırlayarak*bumu o çocuk *diye öfkeyle sordu ,benim cimcimeye.O öfke benimkini pişman etmiş olsa gerek ki,ağzında biraz geveleyerek *evet*demek zorunda kaldı.Müdürün çocuğun kulağını öyle bir çekişi vardı ki gözlerime inanamadım.Bununla kalsa keşke!Arkasından çok şiddetli 3 tokat ve başladı konuşmaya.."Biz bundan bıktık,babası yok diye acıyoruz,yetim diye acıyoruz ama bu uslanmaz bir çocuk,bakıyım lan ceplerine ilaç falanmı alıyorsun yoksa sen?Bundan herşey beklenir.."
Gözlerime ve kulaklarıma inanamadım.Orda yerin belkide on kat dibine indim,benimle birlikte kızım da ..Kızımın gözleri doldu nerdeyse ağlayacak...Dayanamadım"sakın vurmayın"diye bağırdım.
Odadan önce çocuklar sonra ben çıktım.Doğruca sınıfa çocuğun yanına gittim ,oturdum ve bir yetişkin olarak müdürün namına özür diledim,biraz da sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldım.
Şimdi;bu çocuk ,eğitim ve öğretim almaya gittiği yerde,bu kurumun en başında ki bunu yaparsa,bu tür davranışları ben niye yapmayım diye düşünmez mi?

Müdür bey;dayakla bir yere varılmayacağını benden daha iyi biliyor olmalısınız!

Ben seni ve senin gibileri ,bulunduğunuz konuma getirenleri şiddetle kınıyorum.Bence siz gidin,ahır temizleyin.Yazık,ülkeme ve çocuklarımıza acıyorum..Kimlere emanet ediyoruz???

2 yorum:

monochromatic dedi ki...

Üzerinde durulması gereken bir konu..okul aile birliği vardı bir zamanlar ama?.)

Primarima dedi ki...

kulak çekmeyi gecdim birde 3 adet tokat he?
felaket...