10 Haziran 2010 Perşembe

KADIN


Aşk yaşamakla bir kadını yaşamak aynı ıslık eşliğinde olmaz... kadın, kainatı dolduran yıldızların bilinmezliği gibidir... bir kadının sadece bedenini yaşayabilirsin; kadının derinliğine inmeyi filozoflar bile başaramamıştır...

kadın, kitapların sesidir. Tozunu üfler üstüne; sesinde sessizlik vardır. Solmayan iradedir. Duygularımızın gürültüsüdür ve kalıcıdır. Hayatın özeti kadının bakışlarındadır; cesaretin var mı?!

Kadın, susmayı bilir. Mimiklerinde tonlar vardır; dinletirler kendilerini. Bu yüzden çoğu kaleme mürekkep olurlar. Keşfedilmemiş edaları vardır. Altıncı his ne ki; kadının hissi vardır.

Aşkı kullanarak kadına gidersen onu elde edemezsin. Kadın, aşkın üstüne kendi ismini yazmaz; mektuplara, e-maillere, msn'e, cep mesajına aşk sözleri yazıp kadına iletirsen başarısız olursun. Kadının gözlerine bakarak anlık sözler söylemelisin; ezberlenmemiş... Kadının üstüne aşkı yazmalısın.

Kadın, masum saf edalarına bürünen erkeği sevmez. Kadın aşkın özüdür; onlara aşkı öğretmeye kalkışmayın. Bir kadının olsun istiyorsan, 'bana aşkı öğret' demen yeterli. Çünkü erkek beden ister. Erkek şehvet ister. Erkek isteğini kelimelere dökmediği sürece kadının bedenine sahip olamaz. Bu yüzden erkek masum edalarına bürünmesin. Kadınından aşkı öğrenirken kelimelerini ıstıraba mahkum etme.

Erkek; kariyerine, parasına sırtını yaslar 'kadın elimde,' der. Kadın, kişilik terbiyecisidir. Kişilik eğitimi almamış ya da kişiliğinden yoksun erkeği çok iyi terbiye eder. Kariyerine, parana velhasıl şımarıklığına kadının suskunluğu yeter.

Kadın ruha konuşur. Kadın aşka konuşur. Kadın kelimelere konuşur. Kadın karşısındaki erkeğin miktarı kadar konuşur.

Ruh dinler. Aşk dinler. Kelimeler dinler. Erkek miktarı kadar dinler.
Kadın kalbin atışıdır. Yüreğin daralmasıdır. Kadın, suyun kaynamasıdır. Kadın hafif bir rüzgar gibi esmez tene. Kasırgadır, teninde mecal bırakmaz.

Kadın, yaşama zamanıdır.

Kadını aşkın diliyle yaşayamazsın...

Kadını kadının dudaklarıyla yaşayabilirsin!


Koray Demirkılıç

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Siz nasıl bir şeysiniz,size her geçen gün hayranlığım artıyor,umut ederim ki bir gün doğru bir zaman ve yerde karşılaşırız