7 Haziran 2010 Pazartesi

durusu kano sefası


Bu hafta yaban kazları olarak, Durusu Parkta kano sefası yaparak,biraz da olsun bacak ve ayaklarımızı dinlendirip kollara yüklenelim dedik.
Yaban kazlarından 16 arkadaşımızın Munzur da olması (9 günlük bir doğu gezisi)nedeniyle biraz şimarıklık yapıp ,yorulmadan eğlenceli bir gün geçirmek istedik.
Güne ,bilinen eski tekkingcilerden Levent'in işletmeciliğni yaptığı ,içinde bir trofe müzesinin bulunduğu muhteşem bir tesiste açık büfe kahvaltıyla başladık.
Havanın kapalı ve her an yağmurun başlayabilecek olması keyfimizi kaçırmadı.
Kahvaltıda manda yoğurdu yemeyide ihmal etmedik tabi ki!!
Kahvaltının ardından,sevgili Levent bizlere önce trofe müzesini gezdirdi.Bu müze Türkiye de tek dünyada 3.olan bir müze imiş.Vahşi hayvanları böylesine sevimli ve sakin görmek başka bir keyifti.
Kanolara binmeden önce, biraz teorik bilgiyle donatıldık.Sonra ver elini kano keyfi..
Nilüferlerle dolu Durusu gölünde ,doğanın güzelliği gözlerimi kamaştırdı.
Kanolara hepimiz alışmıştık,teorik bilgiler işe yaramış,hiç bir kano devrilmemişti.
Mola vermek için kıyıya yanaştığımızda yağmura rağmen ,nülüferlerin,göl kestanelerinn süslediği o muhteşem gölden yüzmeden dönmek olmazdı tabiki.
Moladan sonra şarkılı türkülü kano sefasına dönüş yolunda devam ettik.
Muhteşem pazarlar dan bir tanesi de tatlı su balığı olan kara balıkla bira keyfinden sonra sona erdi :(

1 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Harika bir gündü herşeye rağmen..düşün birde herşey yolunda gitse nasıl muhteşem harika olacakmış..:) Gerçi belkide yakalandığımız yağmur, o havada göle girmemiz, barınakta kalmak gibi şeyler yüzünden daha başka güzel oldu.:)