9 Kasım 2011 Çarşamba

Bir askerin notu...

BİR ZAMANLAR ASKERDİK !!!!!!!!!!
YERİN , MEKANIN NEKADAR KÖTÜ OLDUĞUNUN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK !!
HAVANIN NEKADAR SOĞUK VE SICAK OLDUĞUNUN DA BİR ÖNEMİ YOK !
ÖNEMLİ OLAN TEK ŞEY , NEDİR BİLİYORMUSUN ?

NASIL? HAYATTA KALDIĞIN , NASIL? SORUMLU OLDUĞUN KİŞİLERİN HAYATTA KALMASINI SAĞLADIĞINDIR ,

CEVABI MI ? ASIL ÖNEMLİ OLAN ŞEY KİMİN NE DÜŞÜNDÜĞÜ DEĞİLDİR , ORDA BURDA AHKAM KESEN EMEKLİ EFSANE ADAMLARIN YORUMLARI DEĞİLDİR .
EFSANE OLAN ASLINDA ORADA YAŞANANLARDIR ,

BİR EKMEĞİ PAYLAŞIP AYNI PETTEN SU İÇENLERDİR . MATARA DEMİYORUM BAK PET DİYORUM . NEDEN BİLİYORMUSUN UZUN ZAMAN ÖNCE ÇOĞU DÜNYA ORDUSUNUN YAPTIĞI GİBİ BİZDE MATARAYI SADECE DENETLEME DENEN OLAYLARDA SÜS AMAÇLI KULLANDIĞIMIZI BİLENLER SADECE O ORTAMI PAYLAŞANLARDIR .

ÖNEMLİ OLAN NÖBETTE UYUYAN ASKERİNE NE KADAR YORGUN OLDUĞUNU BİLSENDE NEKADAR HASTA YADA NEKADAR SORUN YAŞADIĞINI BİLSENDE ONA KARŞI SERT DURARAK , KORKULARAK BAKILARAK , HERŞEYİ BİLEN BİR TAVIRLA UYUMA ASKER DEMEKTİR .
ASLINDA ONUN HAYATTA KALMASI İÇİNDİR DEDİĞİN HANİ YETERSİZ ÇOK DUYGULU NEFES DOLU FİLMLERDE REPLİK OLAN “ UYURSAN ÖLÜRSÜN “ DEMEMEKTİR.

SEN KOMUTANSAN ;BİLMİYORUM DİYEMEZSİN !!
SEN KOMUTANSAN ; KORKAMAZSIN !!
SEN KOMUTANSAN ; KORKULANSINIR!!
SEN KOMUTANSAN ; NET KARARLAR VERMEK ZORUNDASIN VE BUNLARIN DOĞRULUĞUNU SORGULATMAMAK ZORUNDASIN , BUNLARI UYGULARKEN HIZLI VE ATİK OLMALI TÜM SORUMLU OLDUKLARININ MORALİNİ YÜKSEK TUTMALISIN , ONLARA SAĞA DÖN SOLA DÖN YERİNE BU GÜN ARKADAŞLAR ÖLMEMEK İÇİN ŞUNLARI … YAPMAK ZORUNDAYIZ DEMEK ZORUNDASIN .
DAHA DA ÖNEMLİSİ İŞ TESKERE GÜNÜNE DAYANANA KADAR ONA ZULM EDER GİBİ GÖRÜNMEK ZORUNDASIN , TESKERİNİ ALIRKEN HER NEKADAR SANA SÖVSEDE KIZSADA ONA ÖLMEDİĞİ İÇİN SIKICA SARILMAK ZORUNDA HİSSEDERKEN SENLE VEDALAŞMADAN GİTMESİNE HİÇ SES ÇIKARMAMAK ZORUNDASIN .

EVET BİR ZAMANLAR ASKERDİK TERÖRÜN TERÖRÖ OLDUĞU ZAMAN MERMİLERİN YANINDA TISLAYIP , ŞAKLADIĞI ZAMAN YAŞADIKLARINI KAPIDAN ÇIKTIĞINDA UNUTAN ASKERLERİNE SİZİ AYAKTA TUTMAK NE KADAR ZORDU DİYEMEMEKTİR . KENDİ ARANIZDA DÜŞMAN OLMAYIN DİYE SİZE BEN GADDAR OLDUM DEMEK İSTERDİM . SİZİ NÖBETTE UYUTMADIM BİRİ SİZE ZARAR VERMESİN DİYE LAFINI SÖYLEYEMEDİM , HATALARIMI BİLSEMDE SİZE HATALIYIM DİYEMEZDİM . EVET SİZİ AYAKTA TUTTUĞUMDAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM . BİZ ASKERİZ SERT OLMALIYIZ , DUYGULARIMIZI GÖSTEREMEYİZ EVET BİZ BİR ZAMANLAR ASKERDİK !!!!!!!!!!

5 yorum:

Profösör dedi ki...

Biz de asker olduk.. Sorumluluk duyduk. Herşeyi mükemmel yaşadık diyemem. Fakat askerlik üniformasını gydik.

Adsız dedi ki...

yapmış olduğumuz yorumları onayladığınız için teşekkür ederiz, kiralık jet çözümleri için bize ulaşabilirsiniz.

Güzel Sözler dedi ki...

Gerçekçi bir anlatım teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

www.traviango.com traviandan tutunda asfalt online ' a kadar birçok Amerika & Türkiye savaşına sizde tanıklık edin online oyunlarımız yabancı ve türk kapışmasıdır. En yeni güncel sadece mobil cihazlarınız için tasarlanmış filmleri ücretsiz indirin.

ErsinCe dedi ki...


Merhaba Sayıdeğer blog yazarı, Bu değerli konu ziyaretçilerinize gerçekten yardımcı olmakta bunun için biz ziyaretçiler teşekkür ederiz.
Sizin gibi seviyeli bloglar her zaman değerli paylaşımlar sunar, Bu ilgili ve bilgili paylaşımların devamını bekliyoruz blogunuzu zevkle
takip ediyorum. Gününüz güzel olsun.

size değerli bilgilerden bahsetmek isterim. izmir nöbetçi noter izmir bölgesinde aranan bir noter ofisidir, Nöbetçi Noter ofisini bulmak
buradan ulaşımı sağlanabilir. 1841 irlanda başlıklı aramada tarihi efsaneler bulunmaktadır, irlanda bölgesinde
yaşanan bu olaylara gözatmak isterseniz buradan gelin. Güzel sözler olarak yeni paylaşım yapan blogumuz yüzlerce yeni güzel sözlerle buluştu bknz:Güzel Sözler
Zibrit Tavuğu bir harikadır sizde göz atarak bu mükemmel canlı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Siteni Tanıt bölümünde ücretsiz tanıtım yapabileceğiniz bir yer var.
Düşünceler blogum düşünceler ve dünya farklı konuları ele alan bir yazım çeşitiyle okurunu karşılıyor bu blogu gözden geçirmelisin. bknz:Düşünce blogu işte bu kadar.