17 Ağustos 2009 Pazartesi

Beykoz 'da gün batımı




Bir yıl aradan sonra tekrar setlere dönmenin garip heyecanıyla, geç kalmışlığın paniğiyle düştüm Beykoz yollarına.Saat sekizde evden çıkmalıydım,ne yazıkki saat on!
Herşey çok yavaş,trafik yavaş,sokaktaki insanlar yavaş,benim paniğime inat herşey çok yavaş..
Nihayet saat onbir buçukta sete gelmeyi başarabildim.Henüz set ekibi işini bitirmemiş, benim kahvaltı edebilmem için bi zaman dilimini, adeta bana ayırmışlar gibiydi.
Sahilde kocaman bir tekne gözüme ilişti,*sabah kahvaltısı*yazıyordu kocaman bir brandanın üzerinde.Sanki deniz tekneyi uykuya daldırmak için çaba harcıyordu,yavaş yavaş dalgalanarak tekneyi sallamayı başarıyordu.Hemen soluğu o teknede aldım,en uç kısmına oturdum,arkamı karaya ,yüzümü denize dönerek yine derinlere daldım gittim.Ne gelen kahvaltı tabağı ne de miğdemden gelen sesler beni pek ilgilendirmedi..Telefonumun sesine hayıflanıp kendime geldim .Sete gitmeliydim..

Pek içime sindiremediğim çekimler bitmişti nihayet.Saat akşam yedi civarıydı.Hemen sahile koştum ,tadına doyamadığım tekneye..
*Balık ekmek kola 3 lira* yazısı gözüme çarptı bu sefer,inanamadım!!!Hemen siparişimi verdim,gün batımına daldım gittim.Aynı siparişi 2 kez verdim, ya ben çok açtım, güzel geldi bana yada gerçekten çok güzeldi ...

Aslında orda herşey çok güzeldi,en güzeli de gün batımıydı..

3 yorum:

parka dedi ki...

Şimdi dudak aralarıma bir şarkının sözleri düştü.

Bir kıvılcım düşer önce
Büyür yavaş yavaş
Bir bakarsın volkan olmuş
Yanmışsın arkadaş

Yanmak gün batımında erimekse eğer, gönder şu ekmek arası balıktanda sırtımı bende döneyim Beykozun batmakta olan güneşine. Ne dersin. Olmazmı be Nurdan.

Nurdan'dan dedi ki...

olmazmı...

Sensiz Olmuyor dedi ki...

hayatın tadını çıkarmayı başarıyorsunuz tebrikler... :)