14 Temmuz 2010 Çarşamba

Çekim gücü


Hani derler ya, zıt kutuplar birbirini çeker.Aslında doğru olan bu değil.Mesela, çok çekingen bir kadının sevgilisi ya da eşi tam tersi olabilir,işte tam da burda zıt kutuplar birbirini çekmiş diyebiliriz.Oysa,O çekingen kadının olmak istediği durumu eşi yansıttığı için birlikteler.
Düşündüğümüz bir çok şeyi kendimize çekiyoruz ,farkında olmadan.
Aman tanrım korusun bu benim başıma gelmesin dediğimiz şeyleri de çekiyoruz.Başıma gelmesin derken bile aslında ona yoğunlaşıyoruz.Başımıza gelmesini istemediğimiz olaylara daha net yoğunlaşıyoruz,kötü olduklarını düşündüğümüz için..
Başımıza gelmesini istediğimiz mükemmel olaylara da ,nasılsa olmaz düşüncesi yoğunluğuyla kendimizden uzaklaştırıyoruz.
Küçük bebeklere ya da çocuklara ,etrafındaki insanlar hep hastalanacak gözüyle sahip çıkmaya çalışırlar,aslında hastalığı çekerler ve küçük bebekler sık sık hastalanırlar.İnsanlar da buna ,Bebekler hasatalanarak büyürler diye sebeplendirirler.
işin özü gerçek anlamda hissetmek.Zamanın herhangi bir diliminde kendimizi ,hissettiklerimizi çeken bir mıknatıs gibi görmeliyiz.Kendimizi net ve kontrollü hissettiğimizde net koşulları çekeriz,mutlu hissettiğimizde mutlu koşulları çekeriz,sevildiğimizi hissettiğimizde sevgi dolu koşulları çekeriz.
Hadi şimdi net ve kontrollü hissetme zamanı..




kaynak;Çekim yasası-ESTHER&JERRY HICKS

Hiç yorum yok: